Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID 19

Αγαπητοί γονείς και παιδιά 

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και οι πλατφόρμες, που προτάθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σύνδεσης και ταχύτητας, γεγονός που καθυστερεί σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα εγγραφών των μαθητών και των εκπαιδευτικών.  Αυτό αποδεικνύεται και από τη νέα παράταση που δόθηκε για την εγγραφή όλων στο ΠΣΔ μέχρι τις 6/4/2020. Καθώς επίσης προκύπτουν ζητήματα λειτουργίας, ισοτιμίας, καθολικότητας και εφαρμογής της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επιβραβεύουμε την προσπάθεια των εκπαιδευτικών που υπερασπιζόμενοι τον παιδαγωγικό τους ρόλο προσπαθούν ώστε να διασφαλιστεί η ισοτιμία και η συμμετοχή όλων στη διαδικασία. 
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι κοντά στους μαθητές, στις μαθήτριες και στους γονείς τους με συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης χωρίς να ξεχνάμε ότι, 
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ.
Ζητάμε :
  1. Μείωση της διδακτέας ύλης για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και προσαρμογή της ανάλογα με τον χαμένο διδακτικό χρόνο.
  2. Διεύρυνση της ενισχυτικής διδασκαλίας στους μαθητές, όταν ανοίξουν τα σχολεία, με σχεδιασμό για το επόμενο σχολικό έτος 2020-2021.
  3. Εξορθολογισμός της ύλης του Αναλυτικού Προγράμματος, στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων της επόμενης σχολικής χρονιάς 2020-2021.
  4. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού (γραμματέων, ψυχολόγων, νοσηλευτών, καθαριστών, επιστατών).
  5. Επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν για σχολικές εκδρομές, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν, όπως μας υπόσχονται τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.
Ευχόμαστε όλοι να περάσουμε αυτή την περιπέτεια με υγεία και να βγούμε νικητές.
Είναι σωστό να πειθαρχούμε στα μέτρα για την καταπολέμηση του Covid 19 αλλά να μην απομονωνόμαστε. Να επικοινωνούμε μεταξύ μας με όποιο τρόπο μπορούμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλον μένοντας ενωμένοι στα δύσκολα. 
Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, κάνουμε πράξη το μένουμε στο σπίτι για να μπορούμε να κοιτάμε μετά την μπόρα, τα παιδιά μας στα μάτια.
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε !
   
Με εκτίμηση 
Για το Δ.Σ.
Η  Πρόεδρος
Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου     
Η Γεν. Γραμματέας 
Βασιλική Κολυβίρα