Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ-ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ)

Το Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 22-04-2020 έφερε σε διαβούλευση στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία (εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων, ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών, μετατροπή λυκείου και γυμνασίου σε εξεταστικά κέντρα, τράπεζα θεμάτων για το λύκειο, νέες θεματικές ενότητες στο νηπιαγωγείο όπως αγγλικά, πληροφορική, φυσική αγωγή, ποινές για τους  αναπληρωτές, αύξηση μαθητών ανά τμήμα κ.ά.) με πρόθεση να το ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα.
Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια κίνηση εχθρική απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.
Η τακτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας εν μέσω πανδημίας, με τα σχολεία κλειστά, με τους σχετικούς περιορισμούς όπου είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις δεν πρέπει να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία υλοποίησης αντιεκπαιδευτικών σχεδίων. Η τακτική αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλη την κοινωνία.
Ζητάμε:
1. Έκτακτη κεντρική επιχορήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για τη διανομή laptop/tablets σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς όπου υπάρχουν υπαρκτές ανάγκες ώστε να αρθούν οι μεγάλες ανισότητες που αφορούν τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθώς και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δε ξεχνάμε ότι το σχολείο είναι δημόσιο, κοινωνικό, καθολικό.
2. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού (γραμματέων, ψυχολόγων, νοσηλευτών, καθαριστών, επιστατών).
3. Επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν για σχολικές εκδρομές, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν, όπως μας υπόσχονται τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.
Σε κάθε περίπτωση, διαφυλάττουμε την ενότητα και τη συλλογικότητά μας.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου
Η Γενική Γραμματέας
Βασιλική Κολυβίρα