Κυριακή 18 Απριλίου 2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή 16, Απριλίου 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας συνομίλησε διαδικτυακά με τους συλλόγους γονέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Ύστερα από γόνιμο διάλογο τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων γονέων εκφράζοντας τις απόψεις των γονιών μετέφεραν στην Ένωσή μας τις απόψεις τους για το άνοιγμα των λυκείων και την διενέργεια των self tests. 

Εκφράστηκε έντονα η αγωνία των γονέων για την ορθή λήψη του δείγματος από τους μαθητές καθώς και για την εγκυρότητα του αποτελέσματος.

Τονίστηκε για άλλη μία φορά η αναγκαιότητα της αραίωσης των μαθητών στα τμήματα καθώς και η στήριξη των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακά προβλήματα.

Εκφράστηκε η επιθυμία των γονέων για διενέργεια μεθοδευμένων rapid tests σε μαθητές αλλά και σε γενικό πληθυσμό υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε συντονισμό με το Δήμο Καλλιθέας μέσω ΑΜΚΑ, σε επίσημη πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας. 

Εκφράστηκε επίσης, η επιθυμία για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας της Καλλιθέας με εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό. 

Τέλος, εκφράστηκε η ανάγκη πρόσληψης στις σχολικές μονάδες της χώρας ειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού.   

 

Η Πρόεδρος

Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου

Η Γεν. Γραμματέας

Βασιλική Κολυβίρα