Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/9/2021


 Δελτίο Τύπου


Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας παρευρεθήκαμε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 στην κινητοποίηση που υπήρξε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.  

 Ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη των έργων και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να διασφαλίσει πρωτίστως τις ανάγκες ασφάλειας των παιδιών καθώς και να τηρήσει επακριβώς τις δεσμεύσεις της για την οριστική και αξιοπρεπή στέγαση των παιδιών της πόλης μας.

Να ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες διεργασίες για την εύρεση μόνιμης στέγης για τη δίχρονη προσχολική αγωγή, αφού βάσει νόμου μετά την πάροδο των τεσσάρων ετών πρέπει να γίνει μεταστέγαση από τις προκατασκευασμένες αίθουσες σε σταθερές και μόνιμες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Όλοι μαζί οι γονείς πρέπει να διεκδικήσουμε τις υποδομές που αξίζουν στα παιδιά μας σε νέα ασφαλή νηπιαγωγεία, ενώ όλα τα προνήπια-νήπια της πόλης μας πρέπει να φοιτήσουν σε δημόσια νηπιαγωγεία. 

Για άλλη μια φορά απαιτούμε εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης με αξιοπρεπή στέγαση των παιδιών μας.

Θεωρούμε ότι οι σχολικές μονάδες της πόλης αποτελούν χώρο μάθησης και πολιτισμού για τα παιδιά μας όπου η αστυνομία δεν πρέπει να καλείται να παρευρίσκεται και να χρησιμοποιείται για διαμόρφωση εντυπώσεων. 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας.